Το καλλιτεχνικό εργαστήρι “Konsfarm Art Atelier / Konstantina Farmaki” παρουσιάζει την ομαδική διαδικτυακή έκθεση εικαστικών τεχνών με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών: “Gewalt gegen Frauen“ με τη συμμετοχή 30 εξαιρετικών εικαστικών Καλλιτεχνών. Η έκθεση που θα διαρκέσει από τις 13.12.21 έως και τις 26.12.21 είναι διαδικτυακή, ενώ τη διοργάνωση και την επιμέλεια έχει αναλάβει η Κωνσταντίνα Φαρμάκη, Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός και Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας για τον Όμιλο UNESCO Τ. Λ.Ε Ελλάδας.
Όπως αναφέρουν στο δελτίο τύπου: Η 25η Νοεμβρίου έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Η συγκεκριμένη ημέρα καθιερώθηκε το 1981 από διάφορες γυναικείες οργανώσεις που θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, που βασανίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και θανατώθηκαν δια στραγγαλισμού με εντολή του Δικτάτορα ΤΡΟΥΧΙΛΟ στις 25 Νοεμβρίου του 1960. Στις 17 Δεκεμβρίου του 1999 η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε αναγνώρισε και ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με σκοπό ν αναδείξει ένα διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Τον Ιούνιο του 2020 ο Ο.Η.Ε κτυπούσε τον κώδωνα του κινδύνου για μια χειρότερη πανδημία από αυτήν του κορονοϊού που λάμβανε ανησυχητικές διαστάσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων και της παγίδευσης των γυναικών με τον υποχρεωτικό εγκλεισμό (αμφοτέρων των φύλλων) στο σπίτι, για την παγκόσμια αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας!
Το 2021 στην Ελλάδα σημειώθηκαν 14 γυναικοκτονίες … δολοφονήθηκαν 14 γυναίκες αφού προηγουμένως είχαν υποστεί κάθε μορφή βίας από τον δολοφόνο τους. Κάθε μήνας κι ένας θάνατος για μια γυναίκα είτε αυτή ήταν μάνα, αδερφή, κόρη ,ερωμένη, φίλη, γειτόνισσα ή απλά γνωστή ακόμη και άγνωστη.
Σκοπός αυτής της διαδικτυακής έκθεσης είναι να ενώσουμε τις φωνές μας μέσω της τέχνης με όλες τις γυναίκες του κόσμου ζητώντας αυστηρότερους νόμους και υποστήριξη των κακοποιημένων και εν δυνάμει κακοποιημένων γυναικών πριν να είναι πολύ αργά. Όχι άλλα εγκλήματα εις βάρος των γυναικών…
30 εικαστικοί καλλιτέχνες τιμούν τις κακοποιημένες γυναίκες της ανθρωπότητας παρουσιάζοντας έργα ενάντια στην “Βία κατά των γυναικών” μέσα από αυτή την διαδικτυακή (λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που θερίζει την ανθρωπότητα) διαδραστική έκθεση.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ (κατ’ αλφαβητική σειρά)
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΡΖΑΝΙ (Adamopoulos Terzani)
ΑΘΗΤΑΚΗ ΑΝΝΑ (Anais-Anais)
ΑΦΙΩΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑ (Afionis Olivia)
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΑΘΗ (Galan Agathi)
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Georgiadou Eleftheria)
ΓΙΑΜΟΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ (Giamouridou Maria)
ΓΚΕΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ (Gekopoulos Vissarion)
ΓΚΡΑΕΦΜΑΤΘΑΙΟΣ( mag. Matthias Laurenz Gräff)
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ ( Eleftheri Athina)
ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Zervakis George)
ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ-ΤΖΙΕΡΑΚΗΦΙΛΙΑ(Iordanoglou Tzieraki Filia)
ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΣΕΡΓΙΟΣ (Kokkoris Sergios)
ΛΙΓΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ( Lignou Ioanna)
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΤΑ (Markopoulou Teta)
ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ (Matthaiopoulos Ilias)
ΜΙΧΑ ΙΣΜΗΝΗ (Micha Ismini)
ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Mpoukouvala Eleftheria)
ΜΩΧΑΜΕΤ ΕΛΕΝΑ (Mohamet Helena)
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ (Nikolaou Maria)
ΠΑΝΑΓΟΥ ΚΑΙΤΗ (Panagou Kaiti)
ΠΑΡΣΩΤΑΚΗ ΕΥΑ (Parswtaki Eua)
ΠΟΠΗ ΡΟΖΑ (Popi Roza)
ΠΟΥΛΙΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ (Pouliaki Dimitra)
ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (Pyrovolaki Georgia)
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (Kat Sakel)
ΤΟΣΚΑ ΣΚΙΠΟΝΙΑ (Shqiponja Demaj)
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΟΥΛΑ (Triantafillopoulou Gioula)
ΦΑΡΜΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (Farmaki Konstantina)
ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ ΣΟΦΙΑ (Fountoulaki Sofia)
ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΑΝΝΑ (Charchalaki Anna)
Πηγή: https://hephaestuswien.com/