Reset password

Enter your email and we’ ll send you a link to get back to your account.

Εκδήλωση του Κύκλου Ελλήνων Ακαδημαϊκών Βοστώνης

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Οργανισμός «Κύκλος Ελλήνων Ακαδημαϊκών Βοστώνης», διοργανώνει ενδιαφέρουσα διάλεξη με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας κ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου από τις 11 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ. Η εκδήλωση θα γίνει ηλεκτρονικώς εξ’ αποστάσεως με Zoom.

Το θέμα της διάλεξης θα είναι: «Προκλήσεις, ευκαιρίες και ο ρόλος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας». Θα επακολουθήσει διάλογος με εκείνους που θα συμμετάσχουν.

Ο καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης είναι επίσης πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation and Technology), και Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβούλιου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC). Υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Βιοπληροφορική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ έχει διατελέσει και διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρύση, ένα μικρό χωριό του Δήμου Γόρτυνας, περίπου 30 χλμ. νότια της πόλης του Ηρακλείου και αποφοίτησε με άριστα από το 1ο Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο).

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου (με άριστα το 1989), και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στη Μοριακή Γενετική από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 1995, έχοντας τιμηθεί με το βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής. Στη συνέχεια, εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Rutgers των Ηνωμένων Πολιτειών, πριν επιστρέψει το 2002, σε θέση ερευνητή στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας.

Το 2010 εκλέχθηκε τακτικός καθηγητής σε διακεκριμένη θέση αριστείας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το 2013 ορίστηκε Διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας. Το 2016 εκλέχθηκε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντής της Κεντρικής Διεύθυνσης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας.

Ο «Κύκλος Ελλήνων Ακαδημαϊκών Βοστώνης» ιδρύθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου του 2014 στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο όπου έγινε και η πρώτη συνεδρίαση. Πρόεδρός του σήμερα είναι ο καθηγητής του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης γνωστό ως ΜΙΤ, κ. Γρηγόρης Στεφανόπουλος. Διοργανώνει ομιλίες και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, με επιφανείς ομιλητές.

Σκοπός της ίδρυσης του «Κύκλου Ελλήνων Ακαδημαϊκών» ήταν να οργανωθεί και να διασυνδεθεί το σημαντικό ακαδημαϊκό δυναμικό που έχει άμεση η έμμεση σχέση με τον Ελληνισμό. Συμμετέχουν αρκετοί Ελληνες ακαδημαϊκοί της περιοχής Βοστώνης και απευθύνεται σε καθηγητές και ακαδημαϊκούς, οι οποίοι ήδη διδάσκουν ή είναι συμβεβλημένοι με πανεπιστήμια.

Ανάμεσα στους σκοπούς του Κύκλου είναι:

Να φέρει μαζί τα μέλη του σε κοινωνικές και, το σημαντικότερο, πνευματικές εκδηλώσεις, έτσι ώστε να αλληλογνωριστούν σε κατατοπιστικές, ενδιαφέρουσες, και κοινωνικά ευχάριστες εκδηλώσεις.

Να διευκολύνει και να προάγει τη συζήτηση και κατανόηση θεμάτων τρέχοντος ενδιαφέροντος μέσω διοργανώσεως διαλέξεων και συζητήσεων.

Να καθιερώσει υποτροφίες που να αναγνωρίζουν την αριστεία σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που έχουν δεσμούς με τον Ελληνισμό και να οργανώσει τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τον σκοπό αυτό.

Να δικτυωθεί με Ελληνες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στην Ελλάδα και τη Διασπορά, και να παρέχει συμβουλές, βοήθεια και καθοδήγηση.

Να αλληλοεπιδράσει και να συνεργαστεί με οργανώσεις που έχουν παρεμφερή ενδιαφέροντα για τον Ελληνισμό.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

RELATIVE ARTICLES

Η βραβευμένη σκηνοθέτης θέατρού Αναστασία Ρεβή στη “Φωνή της Ελλάδας” (audio)
της Elianas Nunes Η Αναστασία Ρεβή είναι σκηνοθέτης, ηθοποιός και καλλιτεχνική διευθύντρια της διεθνούς θεατρικής ομάδας Theatre Lab Company, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο. Από το 1995, ζει και εργάζεται στην αγγλική πρωτεύουσα, όπου έχει σκηνοθετήσει πάνω από πενήντα θεατρικές παραγωγές, πολλές απ...
1o Συνέδριο Νέων της Διασποράς στην Αθήνα
Όμορφα, χαρούμενα, διψασμένα για Ελλάδα. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά στα πρόσωπα που γεμίζουν, αυτές τις ημέρες, την αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" στην Πειραιώς, στο διήμερο Συμπόσιο της Νεολαίας της Διασποράς, που οργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Είναι τα πρόσωπα των παιδιών της Ομ...
Σε γκαλερί του Παρισιού έκθεση με έργα του Έλληνα γλύπτη Takis
Στην γκαλερί WHITE CUBE του Παρισιού εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες, παρουσία πλήθους κόσμου, έκθεση έργων του Έλληνα γλύπτη Takis (1925-2019), αφιερωμένη στη σχέση του με το Παρίσι όπου εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά το 1954. Πρόκειται για την πρώτη έκθεση έργων του Takis στο Παρίσι μετά τον θάνατό του. Σ...
«Τεχνητή Νοημοσύνη και Ορθόδοξος Εκκλησία» – Β´ Συνέδριο Βιοηθικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κρήτη
Από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και με την ευλογία της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί, μεταξύ της 29ης Νοεμβρίου και της 1ης Δεκεμβρίου 2024, το Β´ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Βιοηθικής, στο Ρέθυμνο της Κρήτης, με το γενικό...
Μόναχο: Ομιλία της καθηγήτριας Μαρίας Ευθυμίου με θέμα “Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο”
“Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο” είναι το θέμα της ομιλίας που θα παρουσιάσει η ομότιμη Καθηγήτρια κ. Μαρία Ευθυμίου, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου, σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Μονάχου. Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Γεν...
Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας: Mαθήματα νέας ελληνικής από απόσταση για ενήλικες αρχάριους εκτός Ελλάδας
Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) προσφέρει μαθήματα νέας ελληνικής από απόσταση: για ενήλικες αρχάριους εκτός Ελλάδας. Το ΚΕΓ, με εικοσαετή και πλέον εμπειρία στα πεδία • της αξιολόγησης, αφού διενεργεί τις εξετάσεις Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας, • της επιμόρφωσης διδασκόντων της ελληνική...