Οι αυξήσεις-φωτιά στις πρώτες ύλες θα οδηγήσει στην αύξηση των τιμών στα πιάτα που προσφέρουν τα γαλλικά εστιατόρια, τονίζει σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή “Αφύλακτη διάβαση” με τον Θωμά Σίδερη, ο Ευαγόρας Μαυρομάτης, συνιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων στο Παρίσι και επιχείρησης catering που δραστηριοποιείται σε όλη τη Γαλλία.
Παράλληλα, ο κος Μαυρομμάτης εκτιμά ότι η πανδημία θα οδηγήσει στο κλείσιμο του ενός τετάρτου των γαλλικών εστιατορίων, κάτι που θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα για τη γαλλική οικονομία αφού η γαστρονομία αποτελεί αιχμή του δόρατος για τη χώρα.
Τα εστιατόρια της οικογένειας Μαυρομμάτη έχουν τιμηθεί με αστέρι Michelin και εδώ και 33 χρόνια φέρνουν την ελληνική και κυπριακή κουζίνα στα σαλόνια της υψηλής γαστρονομίας.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 αγόρασαν ένα παντοπωλείο στην συνοικία Σανσιέ στο 5ο διαμέρισμα, στο οποίο τοποθέτησαν μόνο ελληνικά προϊόντα. Λίγο καιρό αργότερα έκαναν ένα αποφασιστικό βήμα και πέρασαν στην εστίαση, κάνοντας έτσι τις ελληνικές συνταγές περιζήτητες από τους Γάλλους.
[iframe src=”https://webradio.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-audio-mp3.php?f=proto/06-09-21-mavromatis.mp3&bgimg=https://www.ertflix.gr/wp-content/uploads/2020/12/RADIO-prwto_1280x720gri.jpg” frameborder=”no” scrolling=”no”]