Επιτυχής ήταν η Πρώτη Ελληνοαμερικανική Συνάντηση Νέων Ερευνητών γνωστή ως HAMER, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτου Μασαχουσέτης γνωστό ευρύτερα ως MIT. Συμμετείχαν πάνω από πενήντα άτομα επιστήμονες, ερευνητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια και ειδικότητες.
Κατά τον διαγωνισμό του Συνεδρίου για την καλύτερη έρευνα νικητές ανεδείχθησαν για μεν το πρώτο βραβείο η Μαριάνθη Κανελλίδου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard και το Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης γνωστό ως Mass General Hospital και για δε το δεύτερο βραβείο ο Στυλιανός Βαρχάνης από το Flariton Institute της Νέας Υόρκης. Πρόεδρος της Επιτροπής βράβευσης ήταν ο καθηγητής Χρήστος Γεωργάκης.
Ο καθένας έλαβε το ποσό των 1.000 (χιλίων δολαρίων) από την κυρία Λέτα Σεραφείμ στη μνήμη του συζύγου της, Φίλιππου Σεραφείμ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Επισημαίνεται ότι ο μακαριστός Φίλιππος Σεραφείμ διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Επιτροπής του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο ως γνωστόν λειτουργεί στον περίβολο του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, και έχαιρε της αγάπης και της εκτίμησης της ευρύτερης Ομογένειας της μείζονος Βοστώνης.
Την ομήγυρη του Συνεδρίου χαιρέτησε εκ μέρους της Ελλάδας ο γενικός πρόξενος στη Βοστώνη Συμεών Τέγος.
Η Συνάντηση συνδιοργανώθηκε από Επιτροπή Φοιτητών Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της περιοχής της Βοστώνης και αποτελεί πρωτοβουλία του Κύκλου Ελλήνων Ακαδημαϊκών στη Βοστώνη, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με στόχο τη διασύνδεση ακαδημαϊκών ελληνικής καταγωγής. Ο «Ε.Κ.» έχει γράψει στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα για τον Κύκλο Ελλήνων Ακαδημαϊκών. Η εκδήλωση τελούσε επίσης υπό την αιγίδα του Hellenic Institute of Advanced Studies.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών από φοιτητές και νέους ερευνητές, δηλαδή άτομα που βρίσκονται εντός πενταετίας από την ολοκλήρωση του διδακτορικού τους. Η συμμετοχή της ευρύτερης ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, ανεξαρτήτως σταδίου σταδιοδρομίας, ήταν ευπρόσδεκτη. Η Συνάντηση ήταν μια ευκαιρία σύνδεσης και ενίσχυσης συνεργατικής έρευνας στο πλαίσιο της ευρύτερης Ελληνοαμερικανικής Ακαδημαϊκής Κοινότητας της Νέας Αγγλίας. Παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών από όλους τους τομείς των επιστημών, της μηχανικής και των ανθρωπιστικών σπουδών ήταν καλοδεχούμενες.
Στόχευση αυτής της Πρώτης Συνάντησης ήταν η δημιουργία μιας γέφυρας σύνδεσης των νέων Ελλήνων επιστημόνων στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης και της Αμερικής με την Ελλάδα.
Την Οργανωτική Επιτροπή συγκρότησαν οι εξής:
Γεώργιος Ασημέλλης (NECO)
Γεώργιος Μπόλλας (UConn)
Λίτσα Καψάλη (MIT)
Ερωτόκριτος Κατσαβουνίδης (MIT)
Ευθύμιος Καξιράς (Harvard)
Γεώργιος Κόλλιος (BU)
Πέτρος Κουμουτσάκος (Harvard)
Ιωάννης Λεμπέσης (Harvard)
Κωνσταντίνος Μαλλιάρης (Harvard)
Γεώργιος Μαργαρίτης (MIT)
Μάρκος Μαρκάκης (MIT)
Αλκιβιάδης Μέρτσιος (MIT)
Παναγιώτης Μεταξάς (Wellesley)
Γρηγόρης Στεφανόπουλος (MIT)
Μιχαήλ Τριανταφύλλου (MIT)
Ιωάννης Τσιτσικλής (MIT)
Μαριλένα Βελωνία Μπελλώνια (MIT)
Βασίλειος Ζηκόπουλος (BU)
Πηγή: Εθνικός Κήρυκας