Φ. Μπελέρης: «Η δύναμη της δημοκρατίας μπορεί να σαρώσει κάθε πραξικοπηματική πρακτική» – Πανηγυρισμοί και πυροτεχνήματα στην Χειμάρρα για την εκλογή του

Με καπνογόνα και πανηγυρισμούς υποδέχθηκαν στη Χειμάρρα την είδηση ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Φρέντι Μπελέρης, εκλέγεται Ευρωβουλευτής.

[iframe src=”https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2024/tv/iounios/20240609-EYRWEKLOGES-XEIMARRA.mp4&bgimg=https://www.ert.gr/themata/photos/2024/06/20240609-EYRWEKLOGES-XEIMARRA.jpg”]

Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας πανηγυρίζει καθώς ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας κατέλαβε την 3η θέση με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Στο σημείο βρίσκεται και ο πατέρας του.

Ο ίδιος ο Φρέντι Μπελέρης, μέσα από τη φυλακή, έστειλε το δικό του μήνυμα για τη νίκη του:

«Όλους τους μήνες μου έδινε δύναμη η πίστη μου ότι το φως κερδίζει το σκοτάδι και ότι η δύναμη της δημοκρατίας μπορεί να σαρώσει κάθε πραξικοπηματική πρακτική, αρκεί να υπάρχει βούληση και πίστη σε έναν ανώτερο σκοπό. Δώσαμε έναν αγώνα για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τις ελευθερίες και την αξιοπρέπεια των πολιτών. Ο αγώνας δόθηκε με αντίξοες συνθήκες, αδιανόητες για χώρα που θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαικής οικογένειας και κερδήθηκε, χάριν στο φιλότιμο και τη υπερηφάνεια των Ελλήνων. Θέλω να ευχαριστήσω τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που με τίμησαν με την ψήφο τους, την οικογένειά μου που ήταν το στήριγμα και η φωνή μου, τους φίλους σε όλη την Ελλάδα που στάθηκαν στο πλευρό μου στη πιο δύσκολη δοκιμασία της ζωής μου. Και φυσικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι υποψήφιος, για το οποίο θα του είμαι πάντα ευγνώμων. Ως ευρωβουλευτής θα εργαστώ σκληρά για να είμαι χρήσιμος στην παράταξή μου και πάνω από όλα στην πατρίδα μας».