Μελβούρνη: Έτοιμα τα ελληνικά σχολεία για την ηλεκτρονική εκπαίδευση

Άμεσα έδρασε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης  στη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του κορονοϊού που έχει ενσκήψει και τις παράπλευρες επιπτώσεις που αυτή έχει επιφέρει στη μαθητική κοινότητα.

Με τις πιθανότητες να μην μπορούν οι μαθητές να επιστρέψουν κανονικά στα σχολεία μετά το τέλος των διακοπών να αυξάνονται, οι υπεύθυνοι των σχολείων ελληνικών της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης ήδη έχουν κάνει το βήμα προς την ηλεκτρονική εκπαίδευση και δείχνουν πανέτοιμοι να περάσουν στην επόμενη φάση.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς πάνω στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Ζoom. «Τα δύο αυτά εκ του σύνεγγυς σεμινάρια επισφραγίστηκαν με μια διαδικτυακή συνάντηση των εκπαιδευτικών των σχολείων μας, για να δούμε όλοι μαζί στην πράξη πώς στήνεται και πώς λειτουργεί μια ηλεκτρονική τάξη», σχολίασε ο κ. Μάνος Τζιμπραγός, διευθυντής των σχολείων γλώσσας και πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

«Το πρώτο βήμα στη μετάβαση στην ηλεκτρονική διδασκαλία και μάθηση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Όλες οι τάξεις του  λειτούργησαν κανονικά μεν, εξ αποστάσεως δε, την περασμένη εβδομάδα» πρόσθεσε ο κ. Τζιμπραγός, συμπληρώνοντας ότι «το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων μας έχει εκπαιδευτεί και θα συνεχίσει να εκπαιδεύεται κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι την πρώτη εβδομάδα επιστροφής στο σχολείο να λειτουργήσουμε κανονικά τις ‘ηλεκτρονικές τάξεις μας».

Εκτός από την πλατφόρμα Ζoοm, θα αξιοποιηθούν και τεχνικές ασύγχρονης διδασκαλίας και επικοινωνίας με τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών, όπως για παράδειγμα το Google classroom, το Seesaw κλπ, μέσω των οποίων, σε διαφορετικό χρόνο, θα έχουν τη δυνατότητα οι μαθητές να ανταλλάσσουν εργασίες, ηχητικά και οπτικά αρχεία, εικόνες, παρουσιάσεις και ό,τι άλλο θα χρησιμοποιούσαν σε μια κανονική τάξη.

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος