Reset password

Enter your email and we’ ll send you a link to get back to your account.

Invitation to Lunch with Stavros Nikolaou, Giannis Baladakis and Giorgos Vlachos
Invitation To Lunch Eleni Karali
0:00
0:00 LIVE

Invitation to Lunch with Stavros Nikolaou, Giannis Baladakis and Giorgos Vlachos

Ο ελληνοκυπριακής καταγωγής Σταύρος Νικολάου, γνωστός παγκοσμίως για την ακτιβιστική του δράση στον τομέα της Υγείας και στέλεχος μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στη Νότια Αφρική, μίλησε για την συγκίνηση που αισθάνθηκε όταν πριν λίγες ημέρες του απονεμήθηκε το Βραβείο ΑΡΓΩ προσφοράς στα κοινά από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το θεωρεί ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία της ζωής του γιατί του δείχνει την ένωση με την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό και το αφιερώνει σε όλους όσους τον βοήθησαν στη ζωή του. Ο Σταύρος Νικολάου, μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, τα οποία όμως ήταν γεμάτα αγάπη, για τη συμβουλή των γονιών του που ακολουθεί μέχρι και σήμερα στη ζωή του και την κατάσταση στον τομέα της Υγείας στην Αφρική.

Ο Γιάννης Μπαλαδάκης, Άρχοντας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Πρόεδρος των Οφφικιάλων Ν.Αφρικής και επικεφαλής του ελληνισμού της ελληνο-ιταλικής-πορτογαλικής συμμαχίας παρουσίασε την τρέχουσα συνολική κατάσταση στη Νότια Αφρική κάνοντας πρώτα μια αναδρομή στη συναρπαστική ιστορία των Ελλήνων της Νοτίου Αφρικής. Εξήγησε γιατί έχει μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των Ελλήνων της Νοτίου Αφρικής, ανάλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς στη Ν. Αφρική και πρότεινε λύσεις για να χτιστούν και να στεριώσουν γέφυρες μεταξύ της Ελλάδας και του Απόδημου Ελληνισμού.

Ο Γεώργιος Βλάχος, συντονιστής Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ, ανάλυσε την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Αφρική. Μίλησε αναλυτικά για τους τύπους των σχολείων, τους στόχους του Γραφείου Εκπαίδευσης Γιοχάνεσμπουργκ, τις δυσκολίες που υπάρχουν και τον τρόπο που προσπερνιούνται. Τέλος, ξεδίπλωσε τα μελλοντικά σχέδια του τα οποία πάντα έχουν ως στόχο όλο και περισσότεροι ανά τον κόσμο να γίνουν κοινωνοί της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

RELATIVE on demand