Η Μίνα Αποστολίδη σπούδασε δημοσιογραφία ,επικοινωνία, δημόσιες σχέσεις και δούλεψε στον τομέα των δημοσίων σχέσεων για 10 χρόνια περίπου, όταν το 2008 αποφάσισε να ανοίξει τη δική της σοκολατερί στο Ροντ- Σεν-Ζενές, λίγο έξω από τις Βρυξέλλες. Από τότε μέχρι σήμερα έχει αποσπάσει έξι διεθνή βραβεία, ενώ ετοιμάζεται να ανοίξει και δεύτερο κατάστημα σοκολάτας!
Θυμάται τον εαυτό της με την πρώτη της σοκολάτα, στην κουζίνα της μαμάς να πειραματίζεται με τη μους… «μια αγάπη με τη σοκολάτα που εξελίχθηκε με διάβασμα, με πειράματα, με συμμετοχές σε σεμινάρια ζαχαροπλαστικής, και τελικά το 2008 αποφάσισα να αλλάξω επάγγελμα και να γίνω σοκολατοποιός» ανέφερε μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή “γλυκιά ζωή” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος.
Παραδέχεται ότι είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός στο Βέλγιο γιατί υπάρχουν 2000 περίπου καταστήματα σοκολάτας και γιατί μπήκε, «μία άγνωστη Ελληνίδα να κάνει σοκολάτες στο Βέλγιο, σε μία αγορά που ήταν ήδη δυνατή. Ήξερα όμως τι έκανα και ότι ήταν κάτι διαφορετικό από αυτό που υπάρχει κατά κόρον. Ήξερα ότι υπάρχει ένα κομμάτι της αγοράς που θα αγκάλιαζε ότι έκανα» είπε χαρακτηριστικά.
Η Μίνα Αποστολίδη καταφέρνει να «μπερδέψει» αγαπημένα ελληνικά προϊόντα, μαυροδάφνη, μέλι, φιστίκι, ταχίνι με τη σοκολάτα και να δημιουργήσει σοκολατάκια με μία ελληνική ματιά. Οι τρούφες της έχουν γυναικεία ονόματα όλες και μία ιστορία από πίσω…
«Η «Αμέλια» που είναι με μαύρο ρούμι και πορτοκάλι την ονόμασα έτσι λόγω της καθηγήτριάς μου των ισπανικών της Αμέλια από την Κούβα. Η τρούφα «Αθηνά» έχει μαυροδάφνη και σύκο και την εμπνεύστηκα από τη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων που περιείχε κρασί και ξερά σύκα. Η «Σεχραζάντ» από την άλλη που έχει φανατικούς οπαδούς είναι μια μικρή μπάρα μαύρης σοκολάτας με ταχίνι και αμύγδαλα Καβάλας” λέει η βραβευμένη σοκολατοποιός.
Τα ελληνικά προϊόντα, μέλι, ταχίνι, φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλα, ξερά σύκα, κ.ο.κ. τα προμηθεύεται όλα από την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 η Μίνα Αποστολίδη πήρε μέρος στο Salon de chocolat των Βρυξελλών ως εξαιρετικό ταλέντο και εκεί γνώρισε Ιάπωνες που λάτρεψαν τις σοκολάτες της με τα ελληνικά στοιχεία, οπότε τα ελληνικά σοκολατάκια της έφτασαν μέχρι την Ιαπωνία!
Στο ερώτημα τι χρειάζεται κανείς για να γίνει επιτυχημένος σοκολατοποιός, η Μίνα Αποστολίδη απάντησε: «αγάπη, πολλή δουλειά, να έχεις ένα έμφυτο ταλέντο στο συνδυασμό των γεύσεων και φυσικά να χρησιμοποιείς εξαιρετικές πρώτες ύλες».
Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη:
[iframe src=”https://webradio.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-audio-mp3.php?f=foni-tis-elladas/Mina_Apostolidis.mp3&bgimg=https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2018/01/RADIO-fwni-elladas.jpg” frameborder=”no” scrolling=”no”></iframe]