Σήμερα, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ταξιδεύουμε στο Παρίσι, αλλά και σε Στουτγάρδη, Χαλκιδική, Νεμέα και Σαντορίνη με θέματα γαστρονομίας και διατροφής. Κοντά μας :
– Ο σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης με πρώτο αστέρι michelin στο εστιατόριο που διαθέτει στην πόλη του Φωτός με ελληνική κουζίνα. Μας μιλά για το πάθος του στην γαστρονομία, την ελληνική και κυπριακή κουζίνα, αλλά και για το μενού των αθλητών στη διάρκεια των Αγώνων.
– Στο στούντιο ο καταξιωμένος οινολόγος Σπύρος Παπανδρέου που μας ξεναγεί στους αμπελώνες της Νεμέας και της Σαντορίνης.
– Η Μυρσίνη Λαμπράκη από την Στουτγάρδη με το Hellenic BBQ Team, μας παρουσιάζει τον Παγκόσμιο διαγωνισμό BBQ το επόμενο διήμερο στη γερμανική πόλη
– Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, μας ξεναγεί στο 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας TasteHalkidiki την Τετάρτη 31 Ιουλίου.
Στα μικρόφωνα η Νατάσα Βησσαρίωνος και ο Νίκος Ιωαννίδης.
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας.