Ποια ήταν η διατροφή των Ελλήνων το 1821; Πως φτιάχνεται η κεφαλονίτικη αλιάδα; Τι είναι το roll σύκου; Και ποια οινοποιός μπήκε στο τιμόνι της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Αττικής; Κοντά μας:
Η Αικατερίνη Πολυμέρου Καμηλάκη, ερευνήτρια και λαογράφος που θα μας μιλήσει για τη διατροφή των Ελλήνων την περίοδο της Επανάστασης.
Η Ευαγγελία Μυτάλα από την μας μυεί στα roll σύκου με σοκολάτα, brandy και αμύγδαλα, ή με επτά πιπέρια.
Η οινοποιός και πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Αττικής Αναστασία Φράγκου που θα μας μιλήσει για τους στόχους και θα μας ξεναγήσει στους αττικούς αμπελώνες.
Ο σεφ Γιώργος Αντωνέλλος μας μυεί στα μυστικά της κεφαλλονίτικης αλιάδας.
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας.
Επιμέλεια – Παρουσίαση: Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκος Ιωαννίδης